Takhagen

Horisont er utviklet for å møte behovet i alle livsfaser. Her bor du høyt og fritt, med grøntanlegg utenfor døren.

 

Tar du heisen ned i kjøpesenteret, finner du alt fra dagligvare til restauranter, treningssenter og spennende butikker.

Et helt nytt

boligkonsept

På toppen av Horisont kommer en storslått, parklignende takhage.

 

Takhagen vil bli opparbeidet med plener, benker og beplantning, og er kun tilgjengelig for beboerne.

 

Når hele prosjektet er ferdigstilt vil de to takhagene på nærmere tre og syv mål knyttes sammen av to gangbroer. Dette vil sikre beboerne i alle de fire byggene tilgang til hele det flotte fellesarealet.

 

 

Horisont har en svært god beliggenhet med tanke på luft, lys og utsiktsforhold. Boligbygningene etableres på taket i randsonen av handlesenteret, noe som gir gode utendørsarealer både på balkongene og den felles takhagen. Med bruk av bevisste arkitektoniske virkemidler fremstår senteret med boliger på taket som et felles og spennende formuttrykk. En felles skjermvegg former fasadene for hele bygningsmassen.

 

 

 

Dette gir et spennende arkitektonisk uttrykk. I tillegg til at skjermen har materielle og praktiske kvaliteter, bidrar den til å løse utfordringer i forhold til klima og fungerer som støyavskjerming for utearealer og balkonger. Tilsiktet materialbruk med knappe detaljer gir et moderne utrykk i et område med differensiert identitet. Fasaden fremstår som lys og lett med store glassfelt og lyse plater.

For å bidra til det visuelle utrykket og tilføre glød og varme er det valgt helkledde balkongnisjer av tre. Differensiert materialbruk bidrar også til den visuelle variasjonen som er oppnådd i fasadeutrykket. Formuttrykk og materialvalg virker samlende for hele prosjektet.

 

Kristian Bekkenes, sivilarkitekt, Link Arkitektur Team Bergen

"Fasaden fremstår lys og lett, med store glassfelt og lyse plater"

Særegen og funksjonell arkitektur

Kristian Bekkenes

sivilarkitekt

 

 

Design og web: Alf Gundersen.  Arkitekt: Link Arkitektur. Illustrasjoner: Mir og Maestro Media. Foto: Øyvind Ganesh.

Alle bilder og illustrasjoner som fremkommer på nettsiden er av illustrativ art og kan/vil avvike fra ferdig leveranse - både for bygg og utomhus.

 

Hold meg oppdatert

Meld meg på interesselisten og send meg prospektet